Много Гаражни специалисти тука бре!! Кой знае и кой не знае ръси вече мозък!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
МЪРКУЧ ЗА ВЪЗДУХА
Collapse
X
-
Моите уважения, както и извинения, ако съм те засегнал. Под "гаражни специалисти" не съм имал предвид нито теб, нито който и да било друг от механиците, които обслужват нашите коли.
Имах предвид всички, които чули-недочули нещо, именно "ръсят мозък".
Все пак, бих се радвал ако ти или някой друг който е навътре в нещата обясни и докаже на неразбиращите скептици като мен, защо и как точно тази интервенция помага на колата, тя да се чувства по-добре. И защо инженерите проектирали колата са такива будали, че са набутали тази "излишна" част.
Благодаря.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеМоите уважения, както и извинения, ако съм те засегнал. Под "гаражни специалисти" не съм имал предвид нито теб, нито който и да било друг от механиците, които обслужват нашите коли.
Имах предвид всички, които чули-недочули нещо, именно "ръсят мозък".
Все пак, бих се радвал ако ти или някой друг който е навътре в нещата обясни и докаже на неразбиращите скептици като мен, защо и как точно тази интервенция помага на колата, тя да се чувства по-добре. И защо инженерите проектирали колата са такива будали, че са набутали тази "излишна" част.
Благодаря.
Утре мисля за сега, че ще успея за 10ч. да дойда.
Колега, то е същото както при генерацията.
Махнах катализатора още първия ден....при нашето гориво, той става на.....
Тука е пак така...конуси, спортни филтри...звук... променена е така или иначе системата и потока е различен...
Утре ще си лафим и ще му мислимAlfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso
Comment
-
Абе тая кутия мисля ,че е сложена като предпазна мярка ако засмуче вода през филтъра да не стигне до мотора ,а да се напълни кутията. Е ако влезнеш в реката файда нема от неяAlfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Comment
-
Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщениеАбе тая кутия мисля ,че е сложена като предпазна мярка ако засмуче вода през филтъра да не стигне до мотора ,а да се напълни кутията. Е ако влезнеш в реката файда нема от нея
Според информацията, която аз успях да намеря, предназначението й е да променя потока въздух, който влиза в двигателя.
T.e. служи за скъсяване/удължаване на пътя, който изминава въздуха в зависимост от оборотите. При по-ниски обороти, въздуха изминава по-дълъг път и се се увеличава скоростта на потока, което подпомага образуването на горивно-въздушната смес, горенето, както увеличава и въртящият момент.
Така се постига по-добър синхрон на потока въздух с отварянето и затварянето на клапаните и подобрява ефикасността на пълнене на цилиндрите.
Като цяло, идеята е за по-добро разпределение на въртящия момент в целия диапазон на оборотите.
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеНе е това предназначението й.
Според информацията, която аз успях да намеря, предназначението й е да променя потока въздух, който влиза в двигателя.
T.e. служи за скъсяване/удължаване на пътя, който изминава въздуха в зависимост от оборотите. При по-ниски обороти, въздуха изминава по-дълъг път и се се увеличава скоростта на потока, което подпомага образуването на горивно-въздушната смес, горенето, както увеличава и въртящият момент.
Така се постига по-добър синхрон на потока въздух с отварянето и затварянето на клапаните и подобрява ефикасността на пълнене на цилиндрите.
Като цяло, идеята е за по-добро разпределение на въртящия момент в целия диапазон на оборотите.
Полезно инфо мерси за което !
А това за водата го бях чел в некоя друга тема не си го измилям ,но колко е вярноAlfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Comment
-
Въпросът беше към спецовете, за да обяснят ползата от махането на въпросната кутия.
Предполагам, на всички ще е интересно. За мен е логично, ако се махне, колата да загуби малко тяга в ниските обороти, но за сметка на това да е по-пъргава във високите, но това са си само мои догадки.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеВъпросът беше към спецовете, за да обяснят ползата от махането на въпросната кутия.
Предполагам, на всички ще е интересно. За мен е логично, ако се махне, колата да загуби малко тяга в ниските обороти, но за сметка на това да е по-пъргава във високите, но това са си само мои догадки.Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеВъпросът беше към спецовете, за да обяснят ползата от махането на въпросната кутия.
Предполагам, на всички ще е интересно. За мен е логично, ако се махне, колата да загуби малко тяга в ниските обороти, но за сметка на това да е по-пъргава във високите, но това са си само мои догадки.Що не хванеш и по една двойка да ни пишеш!!! Нещо домашно няма ли да дадеш? Хвани и се дръж сериозно! Давай съвети,препоръки,забележки и т.н. на друг.ЕТО пример защо аз лично избягвам да пиша в форума в последно време.Когато някой направи нещо,винаги има друг-и на друго мнение.Защо ти лично сега трябва да ни убеждаваш че е направена грешка? Какъв е смисала от този безмислен спор?
RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
0899832271 Сашо
Comment
-
Защо се обиждаш? Веднъж се извиних, правя го отново - моите искрени извинения!
Не давам нито съвети, нито препоръки на никого, още по-малко пък на хора, които с това си вадят хляба. Пиша това, което съм прочел в Интернет и въобще не споря.
Ако ти ме попиташ нещо във връзка с моята професия, което те интересува, ще ти кажа: "Това е така, защото другото е иначе". Това е, което на практика и аз питах. Не те задължавам да ми отговряш, защото не си длъжен, а предполагам и нямаш достатъчно свободно време да се занимаваш с такива досадници като мен.
Не знам обаче, защо всички, които разбирате от тези неща, решавате, че някой се опитва да ви учи, да ви показва грешките или нещо подобно? В края на краищата, това е форум, чиято цел е да си помагаме, стига да можем и да искаме. Затова и питах, защото исках да ми кажеш: "Не си прав, защото - [тук се посочват аргументите]".
Отново да подчертая, че не си длъжен да го правиш и не бих се разсърдил, ако ми кажеш да си гледам работата или направо да ми теглиш една. Обаче да ме изкарваш, че:
Първоначално публикувано от LisanЩо не хванеш и по една двойка да ни пишеш!!! Нещо домашно няма ли да дадеш? Хвани и се дръж сериозно! Давай съвети,препоръки,забележки и т.н. на друг.
П.П.
А за мненията нали знаеш - те са като задниците, всеки си има.
За мен е важно обаче, да уважаваме мнението на другите, дори и да не съвпада с нашето.
Лек и спорен ден!Last edited by Fear; d.m.y г., 13:13.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеЗащо се обиждаш? Веднъж се извиних, правя го отново - моите искрени извинения!
Не давам нито съвети, нито препоръки на никого, още по-малко пък на хора, които с това си вадят хляба. Пиша това, което съм прочел в Интернет и въобще не споря.
Ако ти ме попиташ нещо във връзка с моята професия, което те интересува, ще ти кажа: "Това е така, защото другото е иначе". Това е, което на практика и аз питах. Не те задължавам да ми отговряш, защото не си длъжен, а предполагам и нямаш достатъчно свободно време да се занимаваш с такива досадници като мен.
Не знам обаче, защо всички, които разбирате от тези неща, решавате, че някой се опитва да ви учи, да ви показва грешките или нещо подобно? В края на краищата, това е форум, чиято цел е да си помагаме, стига да можем и да искаме. Затова и питах, защото исках да ми кажеш: "Не си прав, защото - [тук се посочват аргументите]".
Отново да подчертая, че не си длъжен да го правиш и не бих се разсърдил, ако ми кажеш да си гледам работата или направо да ми теглиш една. Обаче да ме изкарваш, че:
това мен ме обижда, защото не е вярно!
П.П.
А за мненията нали знаеш - те са като задниците, всеки си има.
За мен е важно обаче, да уважаваме мнението на другите, дори и да не съвпада с нашето.
Лек и спорен ден!Знаеш ли кое дразни
Знаеш отговора и питаш,а колко е по лесно да хванеш и да го обясниш!! Щом си решил се обиждай колко то си искаш!
RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
0899832271 Сашо
Comment
-
Саше, не знам отговора!
Знам това, което прочетох в Нета за функциите на това проклето нещо и го написах след това. Какво се променя обаче след "ампутацията" на кутията, наистина не знам, а исках да разбера, защото ми е интересно, а и всички твърдят, че без нея е по-добре. Затова се и заформи целият този диспут, защото ми се щеше някой като теб, който е навътре в нещата, да обясни на нас лаиците за какво точно става въпрос.
Колкото до обиждането, беше пресилено малко, няма как да ти се сърдя, защото вината си е у мен.
Освен това и през ума не би ми минало, да ти давам акъл как да си вършиш работата, защото според мен си я вършиш достатъчно добре.
П.П.
И щом съм те подразнил, ще се извиня за трети път - съжалявам, не съм го искал!
Peace?Last edited by Fear; d.m.y г., 14:02.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Comment
-
Днес установих, че и при мен меката връзка се е напукала. Мислех че имам проблеми с дебитомера, който го бях сменил преди 30 40к. Видях в епер че не се предлага само мека връзка, а трябва да се купува цялото с това Г-образното. Колеги дайте идеи как да се преборим с проблема.
Comment
Comment